• Vallen

Om Vallen Remote Hotel

Gediget, personligt, enkelt och lyxigt, så är Hälsingland för oss och så hoppas vi att Vallen ska kännas för dig som besökare.

Vallen är en gammal fäbod från mitten av 1800-talet, belägen i skogarna i Rengsjö, grannbyn till Växbo. Dit har man fört sina djur på sommaren och männen använde denna vall som huggarkoja när de arbetade i skogen. Snart 200 år senare erbjuder vi nu Dig att njuta av denna rofyllda och vackra plats för återhämtning och njutning.

Här finns varken el eller indraget vatten men väl öppen spis, linnelakan och kristallglas. Interiören består av en blandning av allmogeföremål och svenska designklassiker i en inspirerande kombination. 

I det gamla stallet finns en underbar vedeldad bastu med skogen som utsikt. Här finns också en förbränningstoalett och vatten som värms runt den vedeldade bastuugnen och som Ni sedan kan blanda upp med kallt källvatten och hälla över Er, ”fäboddusch”. 

Omgivningarna runt Vallen bjuder på skog, grusvägar och insjöar. I ladan finns två cyklar att låna för att ta sig till sjön som ligger ca 2 km från stugan och där kan man ta sig ett dopp. Eller varför inte vandra i skogarna runt stugan och se vad naturen har att erbjuda i form av bär och svamp. Det går också bra att bara sitta på trappen och njuta av lugnet och friden i skogen.


Öppettider och Bokning

Boka din vistelse på Vallen här: https://www.vaxbolin.se/page/bokning/316

Vallen Remote Hotel är öppet för boende under sommarmånaderna och öppnar 7 juni 2022 men du kan redan nu boka din vistelse via vår webb. 

För att verkligen hinna varva ned och njuta av stillheten och enkelheten så bokas Vallen för två nätter i taget inklusive frukost och middag för båda dagarna. Antingen bor du mellan tisdag-torsdag eller mellan fredag-söndag. Det går inte att boka mindre än två nätter.

Pris

Priset inkluderar 2 nätter på Vallen för en eller två gäster, frukost och middag för båda dagarna. I priset ingår även gratis visning av Växbo Lins fabrik i anslutning till incheckning.

5995 SEK för tisdag till torsdag 

6995 SEK för fredag till söndagVallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel