world wide shipping

  • Vallen

Om Vallen Remote Hotel

Gediget, personligt, enkelt och lyxigt, så är Hälsingland för oss och så hoppas vi att Vallen ska kännas för dig som besökare. Som ägare för Växbo Lin brinner vi för svenska traditioner, gedigna material och hantverk. Samtidigt älskar vi nutida design, färg och form.

Under åren som vi drivit vårt linneväveri Växbo Lin har vi märkt att det finns en stor efterfrågan bland våra besökare att få stanna längre i Hälsingland, att få uppleva naturen, traditionen och kulturen i vårt landskap. Genom vårt nya boende Vallen Remote Hotel kan vi nu erbjuda detta.

Under 2019 fick vi möjlighet att förvärva en gammal fäbod från mitten av 1800-talet, belägen i skogarna i Rengsjö, grannbyn till Växbo. Dit har man fört sina djur på sommaren och männen använde denna vall som huggarkoja när de arbetade i skogen. Snart 200 år senare erbjuder vi nu Dig att njuta av dena rofyllda och vackra plats för återhämtning och njutning.

Här finns varken el eller indraget vatten men väl öppen spis, linnelakan och kristallglas. Interiören består av en blandning av allmogeföremål och svenska designklassiker i en inspirerande kombination. 

I det gamla stallet finns en underbar vedeldad bastu med skogen som utsikt. Här finns också en förbränningstoalett och vatten som värms runt den vedelda bastuugnen och som du sedan kan blanda upp med kallt källvatten och hälla över dig, ”fäboddusch”. 

Omgivningarna runt Vallen bjuder på skog, grusvägar och insjöar. I ladan finns två cyklar att låna för att ta sig till sjön som ligger ca 2 km från stugan och där kan man ta sig ett dopp. Eller varför inte vandra i skogarna runt stugan och se vad naturen har att erbjuda i form av bär och svamp. Det går också bra att bara sitta på trappen och njuta av lugnet och friden i skogen.

Öppettider, Bokning och Pris

Vallen Remote Hotel är öppet för boende under sommarmånaderna. Vallen har nu stängt för denna säsong och öppnar åter 1/6 2021. Bokningen är öppen året om och bokningar görs via  www.vaxbolin.se under Vallen Remote Hotel och Bokning. 

Priset är 3500 kr/natt för en person eller 3995 kr/natt för två personer. Priset inkluderar middag samt frukost som fås i en korg vid incheckning på Växbo Lin. I priset ingår även gratis visning av Växbo Lins fabrik i anslutning till incheckningen.

Bokningsvillkor  

Avbokning kan ske fram till kl 16.00, 30 dagar innan ankomst. För avbokning 30-14 dagar före ankomst dras en avgift bestående av 50 % av den totala kostnaden för bokningen. Vid avbokning senare än kl 16.00, 14 dagar före ankomst debiteras den totala kostnaden för bokningen.

Vi bokar om Ert datum helt utan kostnad under samma säsong fram till tre dagar före ankomst, under förutsättning att det finns plats vid annat datum.

                    

Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel