World wide shipping

Om din vistelse

Vägen till Vallen

Du tar dig till Vallen via Växbo Lin, Växbo 3041. Dit kan du komma med bil. Du kan också ta dig till oss med tåg eller buss till antingen Bollnäs eller Söderhamn. Om du meddelar ett par dagar i förväg kan vi ordna hämtning vid busshållplatsen eller järnvägsstationen mot en avgift på 995 kr (skjuts från stationen via Växbo Lin för incheckning och sedan till Vallen Remote Hotel). Alternativet är att Du själv ordnar med hyrbil eller taxi från stationen till Växbo Lin.

In- och utcheckning

Du disponerar Vallen från kl. 15.00 på dagen för ankomst till kl. 11.00 utcheckningsdagen. Incheckning sker på Växbo Lin. Där får du nyckel, frukostkorg och kordinater/karta med vägbeskrivning fram till Vallen. Du kan checka in vid den tid som passar dig själv bäst mellan kl 14.30-17. Det finns grusad bilväg ända fram till Vallen där det också finns parkeringsplats för bilen. 

 

Vallen

I huset finns kaffe och te och frukostkorgen som du fick med vid incheckning packar du in i kylen. Sängen är bäddad med linnelakan och det finns linnebadhanddukar, kristallglas, vedspis, öppen spis, kyl, gasolspis och färskt källvatten för det närmaste dygnets dryck och hygien. Källvattnet hämtas inför varje besök och räcker gott för normal förbrukning. 

I stallet finns en vedeldad bastu med underbar utsikt mot skogen, förbränningstoalett och ”fäboddusch”. Här hittar du också cyklar att låna för att cykla till sjön som ligger ca 2 km bort för att ta ett bad om så önskas.

 

Mat och dryck 

Vid inchekning får Du med en matkorg med kvällens middag samt frukost. Middagen kommer från Växbo Krog och nedan finner Ni de aktuella middagsrätter Ni väljer mellan. På vår bokningssida gör Ni Ert val av både middag och frukost. Detta behöver göras minst två dagar innan ankomst.  

 

Aktuell Meny för middag från Växbo Krog:

 

Burratina & Gazpacho - Vegetarisk  195 kr 

Frägsta mejeri vann SM i mathantverk med sin Burratina. Denna variant på mozzarellaost med gräddig och krämig fyllning serveras med svalkande Gazpacho, picklade tomater från Bredänge, tunnbröd från vårt bageri och örter från vår köksträdgård.

 

Råbiff  195 kr

Biff från svenska gårdar serveras med gran, lingon och örter från vår köksträdgård. 

 

Bräckt gravad lax 169 kr

Salsa Verde, citron och sommarpotatissallad

 

Svensk KRAV kycklingfilé marinerad med vitlök & örter 169 kr

Varm hjärtsallad, grillad majonnäs, rädisor, Grana Padana, tomater

 

Om du meddelar oss i förväg ser vi också se till att det finns lokalbryggt öl och/eller mousserande vin i huset när du kommer. 

 

I Växbo finns både Bageri och Krog för lunch och middag som vi varmt vill rekommendera i samband med ditt besök hos oss i Växbo och Vallen. Boka bord via info@vaxbokrog.se eller tel 0278-666 185. 

Växbo Lin

I vår fabrik väver vi bruksföremål i linne. Fabriken är öppen för alla att gå och titta på tillverkningen och vi har en stor vacker fabriksbutik med stort utbud av inredning och textil med förmånliga priser på både 1:a och 2:a sortering. I samband med in- eller utcheckning är ni välkomna att boka en guidad visning i fabriken. För dig som boende på Vallen Remote Hotel ingår detta i priset och kostar inget extra. Vi berättar om tillverkningen och linet, visningen tar ca 20 minuter. Denna visning behöver bokas i förväg, kontakta oss så bestämmer vi en tid som passar er.

Bokningsvillkor  

Avbokning kan ske fram till kl 16.00, 30 dagar innan ankomst. För avbokning 30-14 dagar före ankomst dras en avgift bestående av 50 % av den totala kostnaden för bokningen. Vid avbokning senare än kl 16.00, 14 dagar före ankomst debiteras den totala kostnaden för bokningen.

Vi bokar om ert datum helt utan kostnad under samma säsong fram till tre dagar före ankomst, under förutsättning att det finns plats vid annat datum.

Vi förbehåller oss rätten att debitera ditt konto i efterhand om det uppdagas att något saknas eller är trasigt på Vallen vid er utcheckning.