world wide shipping

Inför Er vistelse

Inför din vistelse på Vallen Remote Hotel

Ni disponerar Vallen från kl. 15.00 på dagen för ankomst till kl. 11.00 utcheckningsdagen. Incheckning sker på Växbo Lin. Där får Ni nyckel, matkorg med middag och frukost samt koordinater/karta med vägbeskrivning fram till Vallen. Ni kan checka in vid den tid som passar Er själv bäst mellan kl 14.30-17. Det finns grusad bilväg ända fram till Vallen där det också finns parkeringsplats för bilen. 

Vallen

I huset finns kaffe och te och matkorgen som Ni fick med vid incheckning packar Ni in i kylen. Sängen är bäddad med linnelakan och det finns linnebadhanddukar, kristallglas, vedspis, öppen spis, kyl, gasolspis och färskt källvatten för det närmaste dygnets dryck och hygien. Källvattnet hämtas inför varje besök och räcker gott för normal förbrukning. I stallet finns en vedeldad bastu med underbar utsikt mot skogen, förbränningstoalett och ”fäboddusch”. Här hittar Ni också cyklar att låna för att cykla till sjön som ligger ca 2 km bort för att ta ett bad om så önskas.

Mat och dryck 

Vid incheckning får Ni med en matkorg med kvällens middag samt frukost. Middagen kommer från Växbo Krog och vi önskar att Ni meddelar oss ert val av middag senast tre dagar innan ankomst.

Aktuell Meny för middag från Växbo Krog:

Meny 2021

Mindre rätter 

Löjrom 179 kr 

Serveras med gräddfil, schalottenlök, potatischips, löjrom från Bottenhavet och färska örter.

Råbiff 149 kr 

Av lokal kött från Reco Meat. Serveras med schalottenlök, persiljemajonnäs, confiterad äggula, vår egen krasse, pepparrot samt krispig potatis.

Tomat och färskost 149 kr

Gazpacho av lokala gröna tomater från Järvsö. Serveras med Stracciatella från Frägsta med basilikaskum och minikrutonger. 

Lokala ostar 149 kr

Ko och getost från Hälsingland med kökets marmelad och hembakade kex. 

Huvudrätter

Rostat svenskt nötkött 199 kr

Med tunnbröd från Järvsö, picklade grönsaker, kökets majonnäs och färsk pepparrot.

Lenningekyckling 199 kr

Med sotad sallad, rostad nypotatis, kökets majonnäs, lokala tomater, rädisor, lagrad hårdost och vinägrett.

Kökets rökta regnbåge från Ljusnan 199 kr

Med krispiga grönsaker, citronemulsion och örtpotatissallad.

Burratina från Frägsta 199 kr

Med sotad sallad, citronbakad fänkål, lokala tomater, rädisor, potatischips och vinägrett.

Efter maten 

Lokala ostar 149 kr

Ko och getost från Hälsingland med kökets marmelad och hembakade kex. 

Chokladkola stång med smak av viol/lakrits 89 kr

Viol och lakritskola, doppad i mjölkchoklad och pudrad med violkross. Gjord på noga utvalda råvaror vilket ger en fantastiskt fräsch violsmak, liksom smälter i munnen. Allt handgjort från början till slut av Kaffe & pralin i Örebro. Helt naturligt och galet gott!

Om Ni meddelar oss i förväg ser vi också se till att det finns lokalbryggt öl och/eller mousserande vin i huset när Ni kommer. 

I Växbo finns både Bageri, café och Krog för lunch, fika och middag som vi varmt vill rekommendera i samband med ditt besök hos oss i Växbo och Vallen. Boka bord via info@vaxbokrog.se eller tel 0278 - 666 185

Växbo Lin

I vår fabrik väver vi bruksföremål i linne. Fabriken är öppen för alla att gå och titta på tillverkningen och vi har en stor vacker fabriksbutik med härligt utbud av inredning och textil med förmånliga priser på både 1:a och 2:a sortering. För Er som boende på Vallen Remote Hotel ingår även en guidad visning av fabriken på Växbo Lin. Vi berättar om tillverkningen och linet, visningen tar ca 20 minuter. Denna visning är utan kostnad för Er men behöver bokas i förväg, välj denna som tillval i er bokning eller kontakta oss innan ankomst så bestämmer vi en tid som passar Er.

Öppettider, Bokning och Pris

Vallen Remote Hotel är öppet för boende under sommarmånaderna. Vallen har nu stängt för denna säsong och öppnar åter 1/6 2021. Bokningen är öppen året om och bokningar görs via  www.vaxbolin.se under Vallen Remote Hotel och Bokning. 

Priset är 3500 kr/natt för en person eller 3995 kr/natt för två personer. Priset inkluderar middag samt frukost som fås i en korg vid incheckning på Växbo Lin. I priset ingår även gratis visning av Växbo Lins fabrik i anslutning till incheckningen. Vi vill uppmuntra våra gäster att stanna två nätter för att hinna varva ned och njuta av stillheten. Därför erbjuder vi 50% rabatt på natt nummer två vid bokning av två sammanhängande nätter.

Bokningsvillkor  

Avbokning kan ske fram till kl 16.00, 30 dagar innan ankomst. För avbokning 30-14 dagar före ankomst dras en avgift bestående av 50 % av den totala kostnaden för bokningen. Vid avbokning senare än kl 16.00, 14 dagar före ankomst debiteras den totala kostnaden för bokningen.

Vi bokar om ert datum helt utan kostnad under samma säsong fram till tre dagar före ankomst, under förutsättning att det finns plats vid annat datum.

Vi förbehåller oss rätten att debitera Ert  konto i efterhand om det uppdagas att något saknas eller är trasigt på Vallen vid Er utcheckning.

Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel  Vallen Remote Hotel